WİNDOWS 10 PEROFRMANS MODU NEDİR?

Merhabalar, teknoloji severler bu konumuzda Windows 10 performans modu nasıl etkinleştirilir? Konusunda sizlere destek vermeye çalışacağız. Bu mevzuyla alakalı olarak sizlerden gelen sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız.

Windows 10 performans modu etken etme konusundan ilkin bu mod ne işe yarar bununla alakalı olarak ön bilgi verdikten sonrasında etken etmek konusunda resimli ifade ile siz Win 10 kullanıcılara bilgimizi vereceğiz.

WİNDOWS 10 PEROFRMANS MODU NEDİR?

Mikro gecikmeleri ortadan kaldırmak ve daha üst düzeyde hız, performans sağlamak amaçlı olarak güncellemeler ile performans modu etken edilmiştir.

Üst düzey güç denildiği için daha çok performans pil tüketimini artıracağı için bu tür bilgisayarda performans çalışmayacak Bu yüzden performans modu etken olması için elektrik prizi ile çalışmak icap ettiğini ek olarak oyun modu olarak da ek olarak oyun bilgisayarları için mod kullanılmaktadır.

Sizde bilgisayarınızda en iyi dereceden faydalanmak, yararlanmak istiyorsanız uygun bilgisayarlar için performans modu etken edebilirsiniz.

WİN 10 PERFORMANS MODU NASIL AKTİF EDİLİR?

Windows 10 işletim sistemi kurulu bilgisayarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için performans modu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip ederek etken edelim.

Bunu Windows + R tuşlarına beraber basarak çalıştır penceresini açıyoruz ve çalıştır penceresine “cmd.exe” komutunu yazarak dos penceresini açıyoruz.

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Tırnak işaretli olmadan bu komutu yazarak performans modunu ( Nihai performansı )  etken edebiliyoruz.

  • Denetim masası
  • Donatım ve Ses ( Kategori şeklinde çıkıyor )
  • Güç seçenekleri
  • Ek planları göster
  • Nihai Performans

Yukarıda adımlarla Windows 10 perofrmans ayarlarını seçerek etkinleştire bilirsiniz.

Yukarıda adımlarla Windows 10 nihai performansı etkinleştiriyoruz. Bu kısımda üç farklı performans ayarını değiştirebilirsiniz.

  • Güç Tasarrufu
  • Nihai Performansı
  • Yüksek Performans

Bunlardan size uygun olan bir performansı seçerek Win10 performas modu değiştirebilirsiniz. Bu konumuzda Windows 10 performans ayarı nasıl açılır, etkinleştirilir sorularına cevap vermeye çalıştık. Bununla alakalı olarak sorularınız için sayfamızın derhal altında yorumlar kısmından tarafımıza bildirebilirsiniz.

Diğer tüm sorunlarınız için bilgisayarcıya sual sor sayfamızdan tarafımıza gönderebilirsiniz.